© AP

Maria Sharapova opnieuw uit met een blessure

De Russin Maria Sharapova (WTA 171) zal volgende week niet deelnemen aan het WTA-toernooi van Toronto (hard/2.434.389 dollar). Sharapova liet woensdag nog verstek gaan voor haar wedstrijd in de tweede ronde van het WTA-toernooi in Stanford door een blessure aan haar linkervoorarm.

“Het spijt me zo dat ik de Rogers Cup dit jaar zal missen”, aldus de 30-jarige Sharapova. “Ik was zo dankbaar voor de wildcard die ik gekregen had van de organisatie en voor de steun van de supporters. Ik ben teleurgesteld dat ik opnieuw geteisterd word door blessureleed, maar ik zal hard werken om zo snel mogelijk terug te keren.”

Sharapova won maandag haar wedstrijd in de eerste ronde in het Amerikaanse Stanford in drie sets (6-1, 4-6, 6-0) van thuisspeelster Jennifer Brady (WTA 80). In de tweede ronde wachtte met de Oekraïense Lesia Tsurenko (WTA 32) het zevende reekshoofd, maar Sharapova liet dus al voor de wedstrijd verstek gaan.

In het Canadese Toronto wordt Sharapova’s plaats op de hoofdtabel ingenomen door thuisspeelster Bianca Andreescu (WTA 167). De amper 17-jarige Andreescu is momenteel actief op het WTA-toernooi van Washington en speelt tegen de Française Kristina Mladenovic (WTA 13) om een plaats in de kwartfinales.