© BELGAIMAGE

Vier Britten die terreuraanslag met messen planden krijgen levenslang

Een rechtbank in Londen heeft vier Britse mannen veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor het voorbereiden van een terroristische aanslag. Volgens de aanklacht was het viertal geradicaliseerd en planden ze een aanval met messen.

De vier mannen werden in augustus vorig jaar opgepakt, nadat de Britse autoriteiten aanwijzingen hadden gekregen voor een “imminente” aanslag. In de auto van een van de beklaagden werden messen en een bom teruggevonden.

De mannen zijn allemaal tussen 25 en 38 jaar oud, en ontkennen dat ze een aanslag beraamden. Volgens hen werden de aangetroffen wapens in de wagen geplaatst door de politieagent die ze vond, maar hij werd door de rechtbank over de hele lijn onschuldig bevonden.

Alle mannen kregen een levenslange celstraf. Voor drie van de vier betekent dat dat ze minimum 20 jaar vast zitten, de laatste verdwijnt voor zeker 15 jaar achter de tralies.

De mannen zijn geen onbekenden voor het gerecht. Twee van hen zaten eerder vast omdat ze een militaire training hadden gevolgd in Pakistan.