© BELGA

Jens Keukeleire bevestigt transfer naar Lotto-Soudal

We schreven het vorige week al, maar nu heeft Jens Keukeleire het ook zelf bevestigd: onze landgenoot rijdt vanaf volgend seizoen in dienst van Lotto-Soudal.

md

Jens Keukeleire trekt na zeven jaar de deur bij de Australische WorldTourploeg Orica-Scott achter zich dicht en rijdt de volgende twee jaar voor Lotto-Soudal. Dat wordt de eerste Belgische werkgever voor de 28-jarige Bruggeling, die daarvoor ook al twee jaar voor Cofidis reed.

Dat nieuws schreven we vorige week woensdag al in onze krant, maar werd vandaag officieel bevestigd door Keukeleire. “Ik kon bij Orica blijven, maar ik heb ervoor gekozen om een andere richting uit te gaan. Ik heb een heel mooie periode gehad bij Orica, maar ga volgend seizoen terugkeren naar België, bij Lotto-Soudal. Het is tijd voor iets anders”, vertelde Keukeleire aan Sporza.

Keukeleire had het als enige landgenoot bij de Australiërs altijd naar zijn zin, maar vooral bij selecties van het EK en het WK of gelegenheidswedstrijden met de nationale ploeg ontdekte hij hoe leuk het is met Belgen te koersen en te leven. Bij Lotto-Soudal wordt de snelle man in principe de vervanger van Jürgen Roelandts, het meubelstuk dat voor volgend jaar bij BMC wordt gesignaleerd.

Keukeleire hoopt in de Vlaamse voorjaarsklassiekers zijn rol te spelen – dit jaar was hij tweede in Gent-Wevelgem, maar werd dan ziek – en is in die zin ook een leuke versterking voor Tiesj Benoot. Keukeleire had het nochtans naar zijn zin bij de Australische ploeg, maar na lang twijfelen lichtte hij ploegeigenaar Gerry Ryan in dat hij voor andere lucht kiest.

Sprinttrein

Keukeleire kan ook zijn rol spelen in de sprinttrein van André Greipel die volgend jaar met Marcel Sieberg en Lars Bak nog overeind blijft. Andere blijvers zijn Tiesj Benoot, Jens Debusschere, Jasper De Buyst, Thomas De Gendt, Moreno Hofland, Nikolas Maes, Maxime Monfort, Remy Mertz, James Shaw, Tosh Van der Sande, Jelle Wallays, Tim Wellens en Enzo Wouters.

Keukeleire is na tijdrijder Victor Campenaerts de tweede inkomende transfer bij Lotto-Soudal. Vanaf juli komen daar de beloften Bjorg Lambrecht en Harm Vanhoucke bij. Roelandts (BMC), Louis Vervaeke (Team Sunweb) en Tony Gallopin (AG2R-La Mondiale) maken na 1 augustus officieel bekend dat ze de ploeg verlaten. Met Sander Armée, Kris Boeckmans, Sean De Bie, Bart De Clercq, Adam Hansen, Frederik Frison, Tomasz Marczynski, Rafael Valls en Jelle Vanendert zijn er nog een negental renners einde contract bij het Belgische WorldTourteam, dat nog tot einde 2020 bedrijfszekerheid heeft.