Communicatiedirecteur Trump al na tien dagen ontslagen

Print
Communicatiedirecteur Trump al na tien dagen ontslagen

Foto: AP

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn communicatiedirecteur Anthony Scaramucci na amper tien dagen al ontheven uit zijn functie. De gewezen bankier bracht vanaf dag één chaos met zich mee, want enkele getrouwen van Trump stapten op door zijn komst.

Scaramucci was amper tien dagen de communicatiedirecteur van Donald Trump. Zijn aantreden veroorzaakte heel wat controverse in het Witte Huis, want Scaramucci botste meteen frontaal met Witte Huis-woordvoerder Sean Spicer. Die nam zelfs ontslag omdat hij weigerde samen te werken met de man. Ook de stafchef van Trump, Reince Priebus, hield het afgelopen weekend voor bekeken.

“Anthony Scaramucci verlaat zijn post als communicatiedirecteur van het Witte Huis”, laat Sarah Sanders, de nieuwe woordvoerster van Trump, maandagavond weten. “Hij vond dat het nodig was om John Kelly met een schone lei te laten beginnen. Hij wilde hem ook de mogelijkheid geven om zijn eigen team te vormen. We wensen hem het beste.”

Volgens meerdere bronnen was het ontslag van Scaramucci een eis van Sean Kelly, de opvolger van Priebus als stafchef. Hij zou maandagochtend tijdens een vergadering duidelijk gemaakt hebben dat hij niet wilde samenwerken met de New Yorker omdat hij niet gedisciplineerd genoeg was en al zijn geloofwaardigheid al verloren was.

Het is nog onduidelijk of Scaramucci volledig zal verdwijnen uit het Witte Huis. Mogelijk krijgt hij er een andere - lees: een minder belangrijke - functie.