Zucchero en Status Quo sluiten 31e editie van Suikerrock

Print
Zucchero en Status Quo sluiten 31e editie van Suikerrock

Zucchero Foto: EPA

Met twee prachtige concerten hebben de Italiaanse superster Zucchero en de Britse rocklegende Status Quo de 31e editie van het driedaagse Tiense stadsfestival Suikerrock op prachtige wijze afgesloten. Organisator Walter Kestens reageerde na afloop bijzonder tevreden op deze topeditie met als muzikale hoogtepunten ook nog Iggy Pop op vrijdag en Lost Frequencies op zaterdag.

Zucchero was in Tienen in het kader van zijn ‘Black Cat World Tour’ met een twaalfkoppige band die het publiek vergastte op talrijke hits zoals ‘Baila’, ‘Il Volo’, ‘Diamante’, ‘Diavole in me’, de cover ‘Everybody’s got to learn sometime’ en als slotnummer het onvermijdelijke ‘Senza una donna’. Hoogtepunt was het nummer ‘Misere’ waarbij ook Pavarotti te horen en te zien was op een video.

Status Quo bracht tijdens haar (mogelijk) laatste elektrische optreden in ons land - na het overlijden van gitarist Rick Parfitt leek de band de elektrische gitaren te willen opbergen, maar ondertussen hebben ze al een nieuwe wintertournee aangekondigd in de huidige vorm - zoals steeds onder luid applaus van het publiek ‘Rock’n roll recht voor de raap’ met heel wat hits. Opener ‘Caroline’, ‘Down Down’, ‘Whatever You Want’ en ‘Roll Over Lay Down’ blijven klassiekers. Omdat zo’n setlist er op circa 70 minuten door moest, leek het concert soms wel een lange medley te worden. Jonge tieners die waren meegekomen voor de rest van de familiedag, vroegen zich met rollende ogen af waarom hun ouders daarop zo uit te bol gingen. Maar die genoten met volle teugen van de riffs van Francis Rossi en “Rhino” Edwards.

Zucchero en Status Quo sluiten 31e editie van Suikerrock
Status Quo Foto: hsb

Organisator Walter Kestens was achteraf een zeer tevreden man. Verspreid over de drie dagen lokte het festival opnieuw meer dan 100.000 bezoekers naar de Suikerstad. Wat de betalende optredens betreft waren zowel zaterdag als zondag uitverkocht. “We hebben met goede muziek, lekker eten en gezellig keuvelen in de binnenstad ons motto ‘feel the vibe, taste the sweetness’ weer alle eer aan gedaan”, aldus Kestens. De hulpdiensten hadden bovendien nauwelijks iets om handen.