Dj Jackmaster zet ministers van het podium op Tomorrowland: “Geen grapje, zoals premier beweert”

Print
Dj Jackmaster zet ministers van het podium op Tomorrowland: “Geen grapje, zoals premier beweert”

Foto: Samengesteld combobeeld.

Zelf vonden de federale ministers hun bezoekje aan Tomorrowland geweldig, maar de selfies die ze bij dj Jackmaster namen schoten in het verkeerde keelgat. De Schot tweette dan ook over hoe hij de regering vakkundig van zijn podium had gezet met de mededeling: “zo hoort het”. “Een mopje”, zo zei de woordvoerder van premier Michel. “Helemaal niet!” zo klinkt het nu bij de entourage van Jackmaster, volgens De Morgen.

“Ik heb net de eerste minister van België van het podium gegooid voor het nemen van selfies tijdens mijn set en zo moet het zijn”, schreef Jackmaster op Twitter, waar hij alleen maar lof mocht ontvangen voor zijn actie.

“Geen mopje, hoor”

“De tweet was een mopje en eerder ironisch bedoeld”, zo vertelde Barend Leyts, de woordvoerder van premier Michel, aan de redactie van het Nieuwsblad. “We werden zelf door de dj op het podium gevraagd”, beweerde hij. De organisatie wou de ministers immers tonen hoe het festival in zijn werk gaat, waarbij een ontmoeting met dj Jackmaster op de planning stond.

Maar dat klopt niet, zo schrijft De Morgen. De entourage van de Schotse dj bevestigt dat Jackmaster hen wel degelijk van zijn podium heeft gegooid, omdat ze daar niet meer welkom waren. Figuurlijk eraf gegooid, weliswaar. “Hij heeft hen inderdaad gevraagd om het podium te verlaten”, klonk het bij José Woldring, een persattaché van de dj. Geen mopje, dus. Dat bevestigt ook de Amerikaanse dj Seth Troxler, die op Twitter vertelde dat hij getuige was van het moment. Volgens Tomorrowland zou er geen security aan te pas gekomen zijn.