Lei Vanhoef gevierd voor 2.000ste duik

Print
Lei Vanhoef gevierd voor 2.000ste duik

Foto: Etienne Goossens

Neeroeteren

Maaseik - Lei Vanhoef uit Neeroeteren werd in Egypte uitgebreid gevierd voor zijn 2.000ste duik.

Het was in 1999 dat Lei Vanhoef uit Neeroeteren inzag dat hij misschien best toch nog zou leren zwemmen en dus toog hij met een groep gelijkgezinden naar het zwembad in Maaseik.

Het oud zwembad van Maaseik had een gezellig cafetaria en daar vond je Lei dan ook vaak terug na de zwemles. Tussen pot en pint werden daar op een keer de vakantieplannen besproken en Lei zou dat jaar naar El Gouna in Egypte gaan. Wist hij veel wat daar te beleven viel, maar de barman vertelde hem dat het daar prachtig was om te duiken. Alhoewel hij nog maar pas kon zwemmen had Lei niet meer aansporing nodig en samen met zijn echtgenote Marleen besloot hij aan te sluiten bij duikschool Samantha in Maaseik waar hij op een drafje zijn duikbrevet behaalde.

Na El Gouna hadden ze beiden definitief de smaak van het duiken te pakken en ondertussen zijn “Leonardo en Maria” gerespecteerde duikers geworden van Papua New Guinea tot op de Galapagos eilanden.

Thuismatchen spelen ze in de Boschmolenplas te Panheel, aan de Grote Hegge in Thorn, eventueel in Zeeland maar het liefst in het duikerskamp van Red Sea Diving Safari te Marsa Shagra in Egypte waar Lei recent uitgebreid gevierd werd voor zijn 2000ste duik.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio