Carlos Barbero wint voor de tweede keer Circuito de Gexto, drie Belgen in top tien

Print
Carlos Barbero wint voor de tweede keer Circuito de Gexto, drie Belgen in top tien

Foto: EPA

Carlos Barbero (Movistar) heeft maandag in het Spaanse Baskenland de 72e editie van het Circuito de Getxo (Spa/1.1) gewonnen. De 26-jarige Spanjaard bleef in de eendagswedstrijd in Getxo over 170 kilometer zijn landgenoten Angel Madrazo en José Herrada voor. Met Thomas Sprengers (5e), Eliot Lietaer (7e) en Aimé De Gendt (8e) eindigden drie Belgen van Sport Vlaanderen-Baloise in de top tien.

De wedstrijd, die grotendeels in de regen werd afgewerkt, werd gekleurd door een vroege vlucht van dertien renners. Maximaal reden ze 2:30 bij elkaar. Onder impuls van Movistar keerde een pelotonnetje van zo’n dertig renners terug op de koplopers. Movistar, de enige WorldTour-ploeg aan de start, controleerde de wedstrijd. Het team had bijna al zijn renners vooraan en liet het peloton niet meer terugkomen. Lluis Mas Bonet en Daniel Diaz probeerden bij de voorlaatste passage van de Muur de Txomintxu, een helling van 732 meter met stukken tussen vijf en 14 procent, weg te sluipen, maar Movistar haalde hen terug. In de finale sprong Barbero weg uit de kopgroep om het werk van zijn team perfect af te ronden.

De Spanjaard volgt op de erelijst de Italiaan Diego Ulissi op. Eerder won hij ook de editie van 2014. Het is voor Barbero de vierde overwinning van het seizoen, na een ritzege in de Vuelta a Castilla y Leon (2.1), een rit in de Ronde van Madrid (2.1) en de eindzege in de Portugese rittenkoers Volta ao Alentejo (2.1).