Opnieuw koperdieven betrapt in Genk

Print
Genk -

Op de Ford-site in Genk zijn afgelopen weekend opnieuw koperdieven aan het werk geweest. Na een nachtelijke observatie kon Politie CARMA drie verdachten vatten.

Zaterdagavond ontving Politie CARMA eerst een melding van een verdacht voertuig op de Taunusweg. Twee mannen sprongen er uit een Ford Mondeo met Duitse nummerplaat, waarna een derde persoon weg reed. De auto kon uiteindelijk door de politie gesitueerd worden in de Caetsbeekstraat en werd daarna verder onder observatie gehouden.

Koperdraad

Rond middernacht meldde een bewakingsfirma dat er een inbraak bezig was bij de voormalige Ford-terreinen. Ze zagen er vijf mannen in open lucht rollen koperdraad verslepen. De politie vond ter plaatse een transpalet en een rol koperdraad terug. De dieven waren binnengeraakt via een gat in de draad bij een naastgelegen firma en vermoedelijk via dezelfde toegang weggevlucht.

Drie uur later kwam er terug beweging in de Ford Mondeo. De drie inzittenden werden gearresteerd en overgebracht naar het politiecommissariaat in Genk. Het bleek om Roemenen te gaan, van 21, 22 en 43 jaar oud. Ze verschenen zondagavond in Tongeren voor de onderzoeksrechter en werden onmiddellijk aangehouden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio