Opnieuw Belgisch gezin betrokken bij zwaar verkeersongeval in Duitsland: moeder in levensgevaar

Print
Opnieuw Belgisch gezin betrokken bij zwaar verkeersongeval in Duitsland: moeder in levensgevaar

(themabeeld) Foto: shutterstock

Enkele dagen nadat een restaurantuitbater uit Oosterzele om het leven kwam, is er opnieuw een Belgisch gezin betrokken geraakt bij een zwaar verkeersongeval op een Duitse snelweg. Een 48-jarige vrouw is in levensgevaar, haar echtgenoot (56) raakte lichtgewond. Hun twee dochters van 19 en 15 bleven ongedeerd.

Het ongeval vond maandagochtend rond 4.30 uur plaats op de Duitse A4-snelweg richting Aken, ter hoogte van Kreuz Kerpen. Een 28-jarige bestuurder van een zwarte Opel Astra reed in op de Hyundai van de Belgen. De bestuurder wilde om een nog onduidelijke reden plots vanop de linkerrijstrook helemaal naar de rechtse. In het midden knalde hij tegen de Hyundai. Door de kracht van de impact begon de Hyundai te tollen, de Opel Astra knalde links tegen de vangrail. De vader van het gezin, die achter het stuur zat, kon de hulpdiensten verwittigen.

Zijn echtgenote lag op het moment van de feiten samen met hun twee dochters te slapen op de achterbank. De vrouw raakte zwaargewond en werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. De twee tienermeisjes liepen geen verwondingen op. Ook de bestuurder van de Opel raakte zwaargewond.

De A4 bleef urenlang volledig afgesloten en ging pas opnieuw open rond 9 uur. In de kilometerslange file die daardoor ontstond, gebeurde nog een tweede ongeval. Daarbij vielen twee lichtgewonden.

Enkele dagen geleden kwam er al een Belg om het leven bij een ongeval op een Duitse snelweg. Een 43-jarige restaurantuitbater uit het Oost-Vlaamse Oosterzele liet het leven op de Duitse A3-snelweg. Zijn vrouw van 42 en zijn 17-jarige zoon verkeren in levensgevaar en worden in een coma gehouden. Het ongeval gebeurde toen een vrachtwagen in volle vaart inreed op de camper van het gezin, dat op de terugweg was van vakantie.