Bodybuilder Alexander Dean bekent vier moorden: “Ik wou dat alles anders was verlopen”

Print
Bodybuilder Alexander Dean bekent vier moorden: “Ik wou dat alles anders was verlopen”

Foto: *

Alexander Dean, de 24-jarige bodybuilder die werd opgepakt voor de moorden op zijn ex-vriendin Mailys en haar grootouders, heeft de moorden bekend. Daarnaast gaf hij ook nog toe de fotograaf Jeroen Verstraete om het leven te hebben gebracht. “Hij wou dat alles anders was verlopen”, aldus zijn advocate.

De 18-jarige Mailys Descamps en haar beide grootouders Gerrit “Gery” Cappon en Marie-José Vanleene werden enkele dagen geleden doodgestoken in een rustige woonwijk in Moere bij Gistel. Twintig uur later werd de 24-jarige bodybuilder Alexander Dean, de ex van Mailys, opgepakt als verdachte voor de moorden.

Hoewel Dean in een You­Tube-video – een zielige monoloog van 27 minuten – enkele dagen voor de moorden een wanhoopsdaad aankondigde, was de West-Vlaming na zijn ­gruwelijke steekpartij op de vlucht geslagen. Urenlang bleef het onduidelijk of hij zich ergens had verstopt of beslist had om uit het ­leven te stappen. Tot de politie een tip kreeg dat de bodybuilder zich ophield in de Delhaize langs de ­Leopold III-laan in Oostende en ze hem in de boeien konden slaan.

Dean kon het niet verkroppen dat Mailys enkele weken geleden definitief met hem gebroken had. De jonge verkoopster was “de liefde van zijn leven”. “My wife” noemt hij haar voortdurend in zijn afscheids­videoboodschap, waarin hij toegeeft dat het enige wat hij wilde, “haar terugkrijgen” was.

Fotograaf

De speurders linkten Dean vorige week ook al aan een vierde moord: hij zou ook fotograaf Jeroen Verstraete (39) hebben doodgestoken in Sint-Amandsberg. Verstraete was al langer bevriend met Mailys. “Mijn cliënt heeft bevestigd dat hij de dader is van de feiten in Gistel”, meldt zijn advocate Amélie Van Belleghem. Dean zou zelf gevraagd hebben om opnieuw verhoord te worden. “Daarnaast heeft hij ook spontane verklaringen afgelegd betreffende de feiten in Sint-Amandsberg. De feiten zijn aan elkaar gelinkt omdat ook het motief voor de feiten in Sint-Amandsberg bij Mailys te vinden valt.”

Spijt

Dean zou ook nog zijn spijt hebben betuigd. “Hij vindt het bijzonder jammer en wou dat alles anders was verlopen”, meldt zijn advocate nog. “Hij heeft ook verklaard dat hij zijn volle medewerking zal verlenen aan het onderzoek zodat er voor iedereen snel duidelijkheid komt.”

Op verdere vragen wenste meester Van Belleghem niet te antwoorden. De verdediging wil niet dat de familie van de slachtoffers via de media verneemt hoe de moorden zich precies hebben afgespeeld. “Men zal de verklaringen van cliënt kunnen lezen en deze toetsen met de resultaten van het onderzoek. Mijn cliënt zal verder zijn volle medewerking verlenen aan het onderzoek zodat er voor iedereen snel duidelijkheid komt.”

De Brugse raadkamer beslist dinsdag over de verdere aanhouding van de verdachte.