Aantal sterfgevallen van Belgen op vakantie breekt triest record in juli

Print
Aantal sterfgevallen van Belgen op vakantie breekt triest record in juli

Vrijdag werd een Vlaams gezin in hun mobilhome aangereden door een vrachtwagen. De vader overleed, moeder en zoon liggen nog in coma. Foto: rr

In de maand juli kwamen 68 Belgen om het leven op reis in het buitenland. Daarmee wordt het trieste record van juli vorig jaar verbroken. De meeste doden vallen in het verkeer, maar ook hart- en vaatziekten zijn een veelvoorkomende doodsoorzaak. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De voorzichtigheid van de mensen als gevolg van de terreurdreiging zorgt er ironisch genoeg voor dat er meer Belgische vakantiedoden vallen te betreuren. Steeds meer Belgen lijken immers een vliegreis te willen inruilen voor de auto als manier om zich te verplaatsen naar de vakantiebestemming.

Naar schatting 2 miljoen Belgen stappen elk jaar in de wagen voor een reis naar het buitenland, terwijl 1,7 miljoen landgenoten het vliegtuig nemen. De alarmcentrale Mutas merkte in de eerste maand van de zomer dan ook een opvallende stijging in het aantal ernstige ongelukken op de weg met zwaargewonden en doden, onder meer in Turkije, Servië en Duitsland.

De tweede meest voorkomende doodsoorzaak zijn hart- een vaatziekten. Die doen zich vaak voor aks gevolg van een combinatie van vermoeidheid en het grote temperatuurverschil tussen België en de vakantiebestemming, aldus Danny Smagghe van Touring. Een andere klassieke oorzaak is te snel een frisse duik nemen bij te hete temperaturen.

Voorts moesten er in juli ook zeker 222 Belgen om medische redenen gerepatrieerd worden.