Kunst, muziek en animatie op de Stokrooise Lavendelhoeve

Print

Foto: Chretien Paesen

Stokrooie

Hasselt - Vorige zaterdag en zondag ontving de Lavendelhoeve bijna tweeduizend bezoekers op hun Lavendelfeesten. Het werd een happening waar kunstenaars hun werken toonden en muzikanten van allerlei genres optraden.

Het 4 hectare groot domein van de Lavendelhoeve werd nagenoeg overrompeld door nieuwsgieren en kunstliefhebbers. De Lavendelhoeve is meer dan lavendelvelden zo blijkt. Het is een kunstencentrum waar vele kunstenaars een stek vinden. Vorig weekend werd het domein doorlopend ingepalmd door –vaak gerenommeerde – muzikanten. Zo traden Michel & Véronique Awouters-Hendrix aan maar ook Robrecht de Speelman deed er zijn ding. Een 13-tal musici en ensembles vulden de namiddagen en de bediening in de cafetaria had er meer dan de handen vol. Doorheen de tuin liep een zorgvuldig aangelegd kunstenpad waarop talloze beelden en installaties werden opgesteld. Elders toonden schilders, juwelenontwerpers en steenkappers hun vakmanschap.

Normaal is de toegang tot de Lavendelhoeve gratis maar omdat er zoveel artiesten optraden werd er 2 euro inkom gevraagd maar in ruil ontving elke bezoeker een stukje lavendelzeep.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio