Nederland tegen Engeland in halve finale EK vrouwen

Print
Nederland tegen Engeland in halve finale EK vrouwen

Foto: AFP

De Nederlandse voetbalsters strijden donderdag in Enschede met Engeland om een plek in de finale van het EK. De Engelsen rekenden zondag in hun kwartfinale in Deventer met 1-0 af met Frankrijk. Jodie Taylor maakte na een uur spelen het enige doelpunt. De 31-jarige spits van Arsenal vierde al haar vijfde treffer op dit EK.

Nederland plaatste zich zaterdag voor de halve finales door Zweden met 2-0 te verslaan. De andere finalist komt uit de confrontatie tussen Oostenrijk en Denemarken, dat titelverdediger en topfavoriet Duitsland verraste.

Met Nederland en Engeland staan donderdag in het stadion van FC Twente de twee ploegen tegenover elkaar die op dit EK al hun wedstrijden hebben gewonnen. Het wordt ook een herhaling van de halve finale op het EK van 2009, toen de Engelsen in de verlenging wonnen (2-1). Vervolgens bleek Duitsland in de finale veel te sterk (2-6).

Engeland pakte brons op het laatste WK, twee jaar geleden in Canada. Op het EK zijn de “Three Lionesses” nog altijd foutloos. Engeland opende het toernooi met een klinkende zege op Schotland, mede dankzij een hattrick van Taylor (6-0). De aanvalster was vervolgens ook trefzeker tegen Spanje (2-0). Hoewel bondscoach Mark Sampson bijna zijn volledige ploeg rust gaf in de laatste groepswedstrijd tegen Portugal, won Engeland toen opnieuw (2-1).

De Engelsen moeten het tegen Oranje stellen zonder Jill Scott, die zondag haar tweede gele kaart van het toernooi kreeg en daardoor geschorst is. Keepster Karen Bardsley viel een kwartier voor tijd geblesseerd uit.