“Veel spelvreugde gezien”

VoetbalBeker Van BelgiëEsp. Pelt- Achel VV 0-0 (4-2 na strafschoppen) - Achel VV laat na zichzelf te belonen tegen Pelt

“Veel spelvreugde gezien”

Stijn Deckers(Pelt,rechts) wordt achtervolgd door Arne Vromans (Achel VV). Foto: Dick Demey

Esperanza Pelt mag het volgende week in de tweede ronde van de Crocky Cup opnemen tegen Thes. De Peltenaren hadden wel strafschoppen nodig tegen een meer dan verdienstelijk Achel VV. De betere kansen waren zelfs voor de bezoekers maar vooral Theunis liet na zichzelf en Achel VV te belonen voor de puike prestatie.

De eerste helft baarde een muis. Van enig niveauverschil viel er weinig te bespeuren en alleen Bahtiri, Deckers, Frederix en Smolders zorgden voor enkele schuchtere doelpogingen. Wie dacht dat Pelt na de koffie het heft wel in handen zou nemen kwam bedrogen uit. Het was zelfs Achel dat uit drie mooie kansen zeker had moeten scoren. Vangerven knalde op de paal en in de rebound geraakte Theunis niet verder dan het zijnet. Een kwartiertje later speelde diezelfde Theunis een drie tegen één situatie niet goed uit en bij kans drie geraakte de aanvaller nadat hij door Smolders afgezonderd was niet verder dan de borst van Delarbre. Strafschoppen moesten dus beslissen over winst en verlies en daarbij trok Esperanza uiteindelijk het laken naar zich toe.

“De kwalificatie voor de tweede ronde is het enige positieve”, was trainer Rikie Broeckx duidelijk over de prestatie van zijn Pelt. “Er was te weinig intensiteit. We waren te onzuiver in de passing. Speelden geen kansen bij elkaar. Niks lukte, zelfs druk zetten niet. Achel speelde naar eigen mogelijkheden en ze kregen na individuele fouten inderdaad enkele mooie kansen. Toch hadden wij hier meer moeten uithalen. Gelukkig gingen de strafschoppen er wel in.”

Die kansen werden dus door Florin Theuwis niet benut. “Spijtig, al had de keeper ook enkele mooie tussenkomsten”, treurde de Achelse spits nog even na. “De betere kansen waren voor ons. Ik denk zelfs dat onze keeper geen enkele keer echt heeft moeten ingrijpen. Jammer als je dan na strafschoppen moet afdruipen.”

Trainer Ivo Bernaerts was vooral tevreden over de prestatie van zijn jongens. “Het had in de wedstrijd kunnen en moeten gebeuren. Ik was graag een ronde verder geraakt. Ik merkte veel spelvreugde en beleving. Dat is belangrijk naar het komende seizoen toe.”

ESPERANZA NEERPELT: Delarbre, Van De Kerkhof, Rykx, Bahtiri, Black, Vandebroek (61’ Molenberghs), Deckers (61’ Vandebriel), Klaps, Maris, Schildermans, Geijsels.ACHEL VV: Brecko, Wertelaers, Vromans, Plessers, Frederix, Wielockx, Theuwis, Smolders, Van Der Wiel, Vangerven (76’ Van Den Dungen), Spooren.GELE KAART: Plessers.SCHEIDSRECHTER: Bosmans.TOESCHOUWERS: 260.