ZOMERTIPS. Voor een uitje met de hele familie

Print
ZOMERTIPS. Voor een uitje met de hele familie

Foto: Curieus

Het is vakantie, dus trekken we massaal naar het buitenland op zoek naar zon, zee, strand en heel wat leuke activiteiten. Maar ook in de eigen provincie valt er deze zomer heel wat te beleven. Elke dag schotelen wij u enkele tips voor.

1) Vijfdaagse fietsslinger

Vandaag start de Fietsslinger in Overpelt. Dit is een vijfdaagse fietshappening met elke dag een fietstocht van 30 tot 40 kilometer langs bewegwijzerde routes doorheen de regio. De tochten zijn zowel voor gezinnen, recreanten als wielertoeristen. Het vertrek gebeurt elke dag vanuit een ander kerkdorp tussen 13 en 18.30 uur.

Van 31/07 tem 04/08, met vandaag vertrek in zaal Holheide, in de Bremstraat 25 in Overpelt. Deelname kost 2 euro per rit of 7 euro voor de hele week. Zie op de website voor de vertrekplaatsen de overige dagen.www.overpelt.be

2) Avant-première The Big Sick

In The Roxy Theatre vindt vanavond de ElaN Filmavond plaats, de wekelijkse afspraak met de zevende kunst en de betere film, met de avant-première van ‘The Big Sick’. De film komt pas op 09/08 in de zalen en is in andere landen zeer goed onthaald. ‘The Big Sick’ vertelt het waargebeurde liefdesverhaal van de Pakistaanse comedian Kumail Nanjiani en zijn vrouw, over een gevecht tussen liefde en familietradities.

Op 31/07 om 20.30 uur in The Roxy Theatre, Pieter Vanhoudtstraat 39 in Beringen. Filmticket: 6 euro.www.theroxytheatre.be

3) Grote Prijs Tim Wellens

Wielerliefhebbers moeten vandaag in Sint-Truiden zijn. Daar wordt de Grote Prijs Tim Wellens georganiseerd. De authentieke kermiskoers voor elite renners leidt doorheen de straten van Sint-Truiden met de Grote Markt als vertrek- en aankomstlocatie. Uiteraard zal het Truiens toptalent Tim Wellens zelf niet ontbreken in de koers.

Op 31/07 om 17.30 uur op de Grote Markt in Sint-Truiden.www.sint-truiden.be

4) Wandel de Einde Hooimaandtocht

Wandelclub De Heikneuters organiseert de ‘Einde Hooimaandtocht’. De wandeling gaat door een gedeelte van de bossen van Bokrijk en het Diepenbekerbos, maar voornamelijk door de Maten van Genk waar elke deelnemer kan genieten van de natuurpracht. Vorig jaar trok de wandeling meer dan 500 deelnemers.

Op 31/07 van 7 tot 15 uur, inschrijven aan Bokrijk Sport, Kneippstraat in Genk. Deelname kost 1 euro.www.heikneuters.be

5) Elke dag een andere Terrasfilm

Na een mooie start vorige week gaat Curieus deze week verder met de Terrasfilms. In Sint-Truiden speelt vanavond ‘A Man Called Ove’. In Herk is morgen ‘Pippa’ te zien. Verder speelt ‘Central Intelligence’ woensdag in Genk, ‘Inferno’ donderdag in Maasmechelen, ‘Gone Girl’ vrijdag in Diepenbeek en ‘FC De Kampioenen 2’ zaterdag in Dilsen-Stokkem. De filmweek wordt afgesloten met ‘La La Land’ zondag in As.

Het volledige filmprogramma met exacte locatie en aanvangsuur is te vinden op www.terrasfilms.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio