ZOMERTIPS. Voor een uitje met de hele familie

Print
ZOMERTIPS. Voor een uitje met de hele familie

Foto: Landelijke Gilden

Het is vakantie, dus trekken we massaal naar het buitenland op zoek naar zon, zee, strand en heel wat leuke activiteiten. Maar ook in de eigen provincie valt er deze zomer heel wat te beleven. Elke dag schotelen wij u enkele tips voor.

Toeren rond Tongeren

Zondag kan je wandelen, fietsen en genieten rond de oudste stad van België. Landelijke Gilden organiseert Toeren rond Tongeren met tochten door de mooie landschappen, langs fruitbomen over kleurrijke akkers en pittoreske dorpen. Er zijn wandeltochten van 5 en 10 kilometer, fietstochten van 25 en 45 kilometer.

Op 30/07 van 8 tot 15 uur in sportpark De Motten, Kastanjewal in Tongeren. Deelname bedraagt 2,5 euro, gratis voor kinderen onder 12 jaar.www.defietsop.be

Lavendel in volle bloei

ZOMERTIPS. Voor een uitje met de hele familie
Foto: Els Schepers

Dit weekend vinden de Lavendelfeesten bij Limburg Lavendel plaats. Er zijn demonstratie en verkoopstanden van lavendelproducten. Je ziet er kunstenaars aan het werk, er is een bijenstand, een springkasteel en circusattracties. Op het muziekterras vinden de hele dag door optredens plaats, van blues over klassiek tot akoestische muziek.

Op 29 en 30/07 van 10 tot 21 uur bij Limburg Lavendel, Olmenbosstraat 25 in Hasselt. Toegangsprijs bedraagt 2 euro.www.limburglavendel.be

Familiefestival voor jong en oud

ZOMERTIPS. Voor een uitje met de hele familie
Foto: Bart Tilmans

FM Goud Zomert organiseert een familiefestival voor iedereen. Er is doorlopend kinderanimatie. De springkastelen staan klaar. Om 17 uur is er een optreden van de Crazy Kids Disco Show. Om 18 uur start FeSteyn en rond 20 uur wordt in schoonheid afgesloten met een optreden van Funky-D. Ambiance is die dag verzekerd.

Op 29/07 van 16 tot 22 uur in het stadspark De Perre, Rustoordlaan in Peer. Gratis toegang.www.fmgoud.be

Zwart Goud Festival

ZOMERTIPS. Voor een uitje met de hele familie
Foto: Giulia Sebastian

In de schachtbok in Connecterra vindt vandaag het Zwart Goud Festival plaats. Dj’s en artiesten nemen plaats op het podium om het publiek een onvergetelijke avond op een aparte plaats te bezorgen. Het festival verwelkomt vanavond onder andere Goldfox, Pomrad, Kiani and his Legion, The Guru Guru, Amazumi en anderen.

Op 29/07 vanaf 15 uur in de Zetellaan in Maasmechelen. Tickets kosten aan de kassa 18 euro.www.zwartgoud.be

Eversel terrast

ZOMERTIPS. Voor een uitje met de hele familie
Foto: Along Comes Marie

Eversel viert dit weekend voor de 41ste keer parochiefeesten met op zaterdagavond het hoogtepunt tijdens Eversel terrast. Op het podium staan Unknown en Along Comes Mary. Er zijn foodtrucks en kinderanimatie aanwezig. Verder vindt die dag de Marc Wauters Classic plaats. Zondag is er nog de fotozoektocht en een barbecue. Maandag kan iedereen deelnemen aan de midzomer jogging.

Van 29 t.e.m. 31/07 met op zaterdagavond Eversel terrast vanaf 20 uur. Gratis toegang.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio