Zinnige zomaargastavond op De Goei Wei

Print
Zinnige zomaargastavond op De Goei Wei

Foto: Trudie Appermans

Houthalen-Helchteren - De laatste zinnige donderdag van juli werd een ware zindag. Nadat in de ochtend voor vrouwen een rustige bewegingsworkshop doorging, was er in de namiddag een creatief speelatelier voor kinderen. Tijdens de warme zonsondergang was er dan een tweedelig avondaanbod, waarbij er gekozen kon worden tussen een vertelwandeling of een stille zitsessie.

De enthousiaste sfeer van het tweedelige avondaanbod werd voor alle deelnemers een echte opsteker. De tien vertegenwoordigde culturen wisten in het Nederlands de zomaargastavond waardig in te vullen. Eerst konden de aanwezigen kiezen voor een outdoor vertelwandeling of een indoor stille zitsessie. Dat laatste werd een geslaagde oefening, omdat iedereen in staat bleek woordloos tot ontspanning te komen.

Na de pauze werd de witte onthaaltent omgetoverd in een openbare spreekplaats met aangepaste oefeningen om samen Nederlands te leren spreken. Tijdens het aangeleerd Goei Wei-lied ging menig hart sneller kloppen. Met een meerstemmig krachtig canon, spontane bewegingen en body music werd een bijzondere gemeenschappelijke zindag besloten.

info: zininlieverleven@gmail.com


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio