Gouden en zilveren medaille in jiu-jitsi brengt teller van België op 22 tijdens Wereldspelen

Print

België heeft zijn 21e en 22e medaille op de Wereldspelen in het Poolse Wroclaw beet. In het jiu-jitsu veroverde Amal Amjahid vrijdag in de categorie voor vrouwen tot 55 kg de gouden medaille. Wim Deputter verloor zijn finale in de categorie voor mannen tot 77 kg en moest dus vrede nemen met zilver.

De 21-jarige Amjahid nam in de finale met een verpletterende 100-0 score de maat van de Mongolische Bayarmaa Munkhgerel. De drievoudige wereldkampioene uit Sint-Jans-Molenbeek raasde door de competitie en liet eerder in de groepsfase al geen spaander heel van Munkhgerel. Ook de Poolse Magdalena Giec (100-0) en de Colombiaanse Sandra Ximena Pedraza (100-0) waren geen partij voor Amjahid.

Wim Deputter verloor zijn openingswedstrijd tegen de Zwitser Ilke Kubilay Bulut (0-2), maar herstelde nadien met zeges tegen de Roemeen Dinu Bucalet (2-0) en de Pool Maciej Kozac (1-0). In de finale kreeg hij de kans om revanche te nemen tegen Bulut, maar opnieuw bleek de Zwitser een maatje te groot. De 35-jarige Leuvenaar verloor met 2-12.

Na acht competitiedagen verzamelde België 22 medailles: 6 gouden, 9 zilveren en 7 bronzen. De Wereldspelen eindigen zondag.