Virga Jessefeesten 2017: Voorbereiding orgelprogramma afgerond

Print
Virga Jessefeesten 2017: Voorbereiding  orgelprogramma afgerond

Foto: Luc Smeets

Hasselt-Centrum

Hasselt - Het feestprogramma van de komende Virga Jessefeesten is in volle voorbereiding. Naast theater, expo’s is het aandeel van muziek vrij groot. Traditiegetrouw maken beiaardmuziek en orgel een stevig onderdeel uit van het aanbod

Karel Baeten, lid van de werkgroep evenementen en zelf een gedreven amateurorganist, coördineert de orgelactiviteiten: “Opnieuw was een grote groep organisten, zowel professionele als liefhebbers, bereid om belangeloos mee te werken. Zij zorgen ervoor dat je op de meeste avonden kan genieten van een orgelconcert om 20 uur. In de Sint-Quintinuskathedraal en vanaf 21.30 uur in de Virga Jessebasiliek. Daarnaast staan er verschillende concerten met orgel op het programma tijdens de Dag van de Religieuze Muziek op zaterdag 12 augustus. De Stad Hasselt voegde ook enkele bijzondere concerten aan de affiche toe, waaronder buitenlandse toporganisten. Deze concerten vinden plaats in de Sint-Quintinuskathedraal op 6, 13 en 16 augustus, telkens om 21 uur. Zo komen we aan een ongezien totaal van 25 orgelactiviteiten tijdens de twee feestweken, en daar zijn we als organisatie bijzonder blij mee.”

Alle orgelconcerten zijn vrij toegankelijk. Data, tijdstippen en bijkomende info vind je op de agenda van www.virgajessefeesten.be of in de handige VJ-gids, te koop bij de Dienst Toerisme (6 EUR).


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio