Onlinerel in China nadat dierenverzorgers met jonge panda’s gooien

Print

In China is ophef ontstaan over videobeelden waarop te zien is hoe twee dierenverzorgers ruw omgaan met twee jonge reuzenpanda’s. De beelden zijn de voorbije dagen viraal gegaan op de lokale sociaalnetwerksites.

In de video is onder meer te zien hoe de verzorgers de dieren over de grond slepen en tegen de grond werken. De beelden, die werden gemaakt in het onderzoeks- en kweekcentrum voor reuzenpanda’s in de stad Chengdu, worden druk gedeeld op de sociaalnetwerksites in China. Heel wat mensen veroordelen in hun commentaar het gedrag van de dierenverzorgers.

In een interview met de Chinese nieuwssite The Paper zegt ook de directeur van het centrum in Chengdu dat het gedrag van de verzorgers ongepast is en dat de dieren “met zachtheid” behandeld moeten worden. Tegelijkertijd haalt hij ook wel aan dat de video een vertekend beeld schetst, omdat bijvoorbeeld niet te zien is dat de verzorgers verwond werden door de panda’s.

Momenteel leven er in China naar schatting nog 2.000 reuzenpanda’s in het wild. De koepel van natuurorganisaties IUCN (International Union for Conservation of Nature) heeft de panda’s in september geschrapt van de lijst van diersoorten die “in gevaar” zijn. De status is nu verlaagd naar “bedreigd”.