Man valt mensen met messen aan in Hamburg: één dode, meerdere gewonden

Print
Man valt mensen met messen aan in Hamburg: één dode, meerdere gewonden

Foto: AP

In het Duitse Hamburg-Barmbek is vanmiddag een man willekeurige mensen beginnen neersteken met een keukenmes in een supermarkt, dat meldt de Duitse website Bild. Er viel één dode en meerdere gewonden. De dader werd na een intense zoektocht opgepakt.

Vrijdagnamiddag heeft een gewapende man in het Duitse Hamburg verschillende slachtoffers gemaakt in een TEDi-winkel, waarvan één dodelijk. De man was gewapend met een keukenmes. Er is sprake van vier gewonden. De feiten vonden omstreeks 15 uur plaats, waarna de politie een klopjacht begon op de dader. Na dertig minuten zat die bebloed en geboeid in een politiewagen, hij werd niet ver van de plaats delict overmeesterd op straat.

Volgens een ooggetuige zou de man Allahu Akbar geroepen hebben bij zijn blinde aanval in de supermarkt. De politie kan in een persbericht enkel dit bevestigen: “Voorlopig is zeker dat de man de supermarkt is binnengegaan en daar abrupt klanten is beginnen neersteken. Hij ontvluchtte de winkel.”

De politiewoordvoerder meldde later nog dat de man ook buiten de supermarkt blijven steken is, en dat het nog te vroeg is om van een terreuraanslag te spreken.

(lees hieronder verder)

Na de arrestatie van de man zocht de politie nog een tweede man, al was niet helemaal duidelijk waarom. Op Twitter laat de Hamburgse politie nu echter weten dat het zeker is dat de dader alleen handelde.