Moeder deelt confronterende foto van bewusteloze dochter: “Meest angstaanjagende moment uit mijn leven”

Print
Moeder deelt confronterende foto van bewusteloze dochter: “Meest angstaanjagende moment uit mijn leven”

“Dit was het meest angstaanjagende moment van mijn hele leven”, zo schrijft Jennifer Abma uit Canada bij een confronterende foto van haar dochter. Daarop zie je de kleine Anastasia uitgeteld op haar roze kussens liggen. “Ik ga een dutje doen”, zo had ze gezegd. Maar niets bleek minder waar.

Een rode zwetende huid, een open kwijlende mond. Toen Jennifer even ging kijken hoe het ging met het dutje van haar dochter, merkte ze dat die wel heel vast sliep. Ze kietelde haar even en porde, maar dacht dat haar kleine meisje gewoon nog graag wat verder sliep. Maar toen ze even later opnieuw probeerde kreeg ze Anastasia nog niet wakker. Twintig minuten lang bleef ze proberen, terwijl ze in paniek de hulpdiensten belde.

Onverwacht verdict

In het ziekenhuis namen ze het meisje met spoed op. Het verdict van de artsen kwam onverwacht: wat een onschuldig dutje leek, bleek een hitteslag te zijn.

Eerst geloofde Jennifer haar oren niet. Haar dochter had immers niet buiten gespeeld en was amper in contact gekomen met de zon. Enkele onderzoekers bekeken de omstandigheden in haar huis en begrepen dat het meisje de hitteslag niet buiten had opgelopen, maar binnen in haar eigen kamer.

Waarschuwing

“Ik had absoluut geen idee dat haar slaapkamer zo heet was”, vertelt Jennifer nu bij de foto. “Ik neem het mezelf nog altijd kwalijk. Ik weet wel dat ik er niets aan kan doen, maar ik voel me er echt schuldig over, het had veel erger kunnen zijn. Wie weet wat was er gebeurd als ik niet eventjes gaan kijken was hoe het met haar ging. Ik heb mijn lesje echt wel geleerd.”

Nu wil ze de post zo ver mogelijk verspreiden, zodat het verhaal van Anastasia een waarschuwing kan zijn voor andere ouders. “Check al je kamers, zorg dat je ze in de koelste te slapen legt en kijk uit dat er altijd genoeg zuurstof is, want het kan snel warm worden. In de zonnestralen, maar ook achter glas. Niet alleen in een auto, maar ook in je huis.”