Mode

Zo loop je moeiteloos op hoge hakken

Print
Zo loop je moeiteloos op hoge hakken

Foto: Hispanitas

Pijnlijke hielen, gespannen kuitspieren en veel gezucht…hakken zijn niet het meest comfortabele paar uit je schoenenkast. Maar wat als die ene jurk nu écht een paar hakken nodig heeft? Met deze tips kan je alvast beginnen oefenen en loop je in no time moeiteloos op hoge hakken!

Op hakken lopen? Begin bij de schoen zélf!

De eerste stap van feilloos kunnen lopen op hakken? Kies voor de juiste schoenen! De juiste maat en voldoende comfort (niet te strak of te los en voldoende steun) vormen de basis van het perfecte paar hakken. Begin niet meteen met het lopen op stiletto’s, je kiest beter voor een stabiele hak. Een blok-of sleehak, schoenen met een bandje of enkellaars geven je voeten meer steun en lopen dus makkelijker. De tweede stap om goed op hakken te kunnen lopen is het werken aan je houding. Schouders naar achter en borst naar voor dus! Probeer je balans te houden door je hoofd recht te houden en je buikspieren heel licht aan te spannen.

 

These boots were made for walking

Tijd om te lopen! Bij het dragen van hoge hakken gebruik je je heupen om te draaien in plaats van je beenspieren. Probeer dit in gedachten te houden tijdens het oefenen. Plaats je voeten voor elkaar, niet naast elkaar tijdens het lopen. Neem langzame stappen en zet eerst de hak (je hiel dus) neer en dan pas je voorvoet. Probeer het gewicht zoveel mogelijk op je tenen te leggen, zo krijg je een vloeiende beweging die comfortabeler aanvoelt dan “rechte” stappen.

 

Practice makes perfect

De derde stap? oefenen! Je voeten moeten wennen aan hun positie, dus probeer elke dag een uurtje te oefenen met je hakken en bouw rustig op. Al blijft oefenen het belangrijkst, toch bestaan er een aantal trucjes die het lopen op hoge hakken kunnen vergemakkelijken. Een hak met platform neemt wat af van de hakhoogte en verkleint de hoek waar je voet in moet staan. Pijnlijke voeten? Zooltjes of stickers die de drukpunten verzachten zijn geen overbodige luxe. Puntschoenen zijn weer helemaal in, maar jammer genoeg ook pijnlijk voor je tenen. Door ze in te tapen met verbandtape zorg je voor een buffer tussen je voet en je schoenen.