Bijna 50 doden bij aanslag Boko Haram in Nigeria

Print
Bijna 50 doden bij aanslag Boko Haram in Nigeria

archiefbeeld Foto: AP

Een mislukte ontvoeringspoging en het vuurgevecht dat hierop volgde, heeft aan bijna 50 mensen het leven gekost in Nigeria. Dat melden lokale media donderdag. Zeker 18 soldaten en een medewerker van het nationaal geologisch instituut zijn bij het vuurgevecht omgekomen dat al dinsdag plaatsvond.

Geologen verbonden aan de universiteit van Maiduguri waren voor een oliemaatschappij op zoek naar oliebronnen in het Tsjaadmeer. Dinsdag opende de terreurorganisatie Boko Haram echter de aanval op de groep; tien geologen werden ontvoerd maar werden later wel weer bevrijd door het Nigeriaanse leger. Tijdens die bevrijdingsactie kwamen 48 mensen om het leven.

De regio rond Maiduguri wordt al langer gecontroleerd door Boko Haram, dat ernaar streeft een islamitische staat volgens de sharia in te voeren in het oosten van Nigeria en de buurlanden.

Sinds 2009 zijn al minstens 20.000 mensen gestorven bij aanslagen en gevechten met islamistische terreurgroepering. Ongeveer 2 miljoen Nigerianen zijn op de vlucht geslagen voor het geweld.