Limburg Mysterieus komt aan in Genk!

Print

Centrum

Genk - IJD, de jongerendienst van Bisdom Hasselt, organiseerde van 23 tot 29 juli 2017 een binnenlandse pelgrimstocht van Zuid- naar Noord-Limburg. Tijdens deze tocht trekken de deelnemers langs de mooiste plekjes in Limburg gekoppeld aan leuke activiteiten en ruimte voor bezinning. Van woensdag 26 juli tot donderdag 27 juli waren ze te gast in Genk.

Deze jongerengroep werd namelijk iedere dag ontvangen in een andere stad bij een lokale jongerenwerking.

JOW Genk, de jongerenwerking van de St. Martinuskerk in het centrum van Genk was dan ook een fiere gastheer om deze Limburgse jongeren warm te ontvangen.

Na een gezamenlijke spaghettimaaltijd begonnen de aanwezigen met een viering met extra aandacht voor de jongeren. Nadien konden de aanwezigen werken rond Genk als multiculturele samenleving. Hiervoor was Burgemeester WIm Dries gastspreker om een inleiding te geven over religie en diversiteit in Genk. Nadien volgde een dialoog tussen Mustafa Harraq en Bert Lochy om de gelijkenissen tussen Moslims en Christenen in onze Genkse samenleving te beklemtonen. De avond werd dan ook al zingend met liedjesbundels en gitaar afgesloten.

Na een te korte nacht op Regina Mundi, de middelbare school in het centrum van Genk, werd hun tocht vervolgens verder gezet. Eerst met een rondleiding op het Thor-park om te ontdekken hoe het Genkse Mijn-verleden ook mee aan de toekomst bouwt van onze regio om vervolgens na een tocht van 32km aan te komen in Peer.

De Genkse jongerenwerking blikt dan ook tevreden terug voor deze warme ontmoetingen tussen Genkse en Limburgse jongeren en de fijne samenwerking met IJD Hasselt om deze ontmoetingen mogelijk te maken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio