Bill Gates voorbijgestoken als rijkste man op aarde

Print
Bill Gates voorbijgestoken als rijkste man op aarde

Amazon-oprichter Jeff Bezos Foto: ISOPIX

Jeff Bezos, oprichter van Amazon, mag zich vanaf vandaag officieel de rijkste man ter wereld noemen. Dat blijkt uit de miljardairsindex van het financiële persbureau Bloomberg en zakenblad Forbes. Hij is zo’n 500 miljoen euro rijker dan Bill Gates, de vorige koploper.

Elk jaar publiceert Forbes een lijst met daarin de rijkste personen op aarde. Bill Gates voerde die sinds 2013 onafgebroken aan. Maar de voorbije maanden ging de beurswaarde van Amazon de hoogte in, waardoor Bezos Gates op de hielen kwam te zitten. Volgens Forbes bezit Bezos vandaag een fortuin van 90.6 miljard dollar, omgerekend zo’n 78 miljard euro. Dat maakt hem een slordige 500 miljoen euro rijker dan Gates.

Bezos richtte in 1994 de webwinkel Amazon.com op. Hij is ook de man achter het ruimtevaartbedrijf Blue Origin en eigenaar van de grote krant The Washington Post. Verder heeft hij geïnvesteerd in bedrijven als Airbnb, Twitter en Uber. In 1998 stak hij een kwart miljoen dollar in de toen nieuwe zoekmachine Google. Het aandelenpakket dat hij in ruil kreeg, is nu miljarden waard.

Bill Gates voorbijgestoken als rijkste man op aarde
Bill Gates Foto: AFP