Interieur

Je huis schoonmaken in acht minuten? Dat doe je zo

Print
Je huis schoonmaken in acht minuten? Dat doe je zo

Foto: Shutterstock

Hou je van een kraaknet huis, maar zegt poetsen je zeer weinig? Dan kun je er op minder dan tien minuten al van af zijn. De Amerikaanse Courtenay Hartford geeft in haar boek ‘The Cleaning Ninja’ tips om je stulpje in acht stappen, die elk amper een minuut in beslag nemen, schoon te maken.

Het nieuwste werk van de schrijfster en DIY-specialiste focust op mannen en vrouwen die hun huis schoner willen krijgen en dat het liefst ook heel snel. Volgens Hartford komt het er niet op aan om harder te werken, wel om slimmer te poetsen. Eén passage in het boek beschrijft hoe je de klus geklaard krijgt in slechts acht minuten. Neen, grondig kuisen doe je niet op die tijd, maar het ziet er allemaal netjes uit.

Plan van aanpak volgens ‘The Cleaning Ninja’:

Minuut 1: Verspreid een fris parfum in huis.

Minuut 2: Verwijder alle rommel en vuil van het aanrecht.

Minuut 3: Maak de keukentafel vrij.

Minuut 4: Verwijder rondslingerende spullen in de woonkamer.

Minuut 5: Gebruik een handdoek in de badkamer om snel even de lavabo’s en overig sanitair af te stoffen.

Minuut 6: Schrob snel het toilet schoon.

Minuut 7: Ga vluchtig met een stofdoek over andere oppervlakten in huis.

Minuut 8: Veeg.

Verder wijdt de schrijfster nog een integraal hoofdstuk aan het verwijderen van vieze geurtjes, het op orde brengen van je badkamer en krijgt de lezer een waslijst tips om dagelijks weinig arbeidsintensieve klusjes uit te voeren die grote poetswerken overbodig maken en toch een groot verschil maken in je interieur. Bijvoorbeeld: stof je spiegels dagelijks even af, dan kun je een intensieve poetsbeurt langer uitstellen.

Meer info over het boek vind je hier.

Niet te missen