Vrouw overleeft twee weken in Waalse bossen

Print
Vrouw overleeft twee weken in Waalse bossen

Foto: Katrijn Van Giel

Vorige week stuurde de Belgische Federale Politie een opsporingsbericht uit over de Franse Agnès Lallemand. De vrouw was sinds 6 juli spoorloos verdwenen en haar auto was teruggevonden in het bos van Lacuisine in Florenville. Vijftien dagen later werd ze verzwakt teruggevonden.

De Franse Agnès Lallemand werd in Frankrijk in mei al als vermist opgegeven, maar ze was tot vorige week nergens te bespeuren. Op 4 juli werd ze kort gespot op een camping dichtbij Thionville in Frankrijk en twee dagen later vond de politie haar auto in het Waalse bos van Lacuisine. Hierin lagen haar handtas, haar documenten en enkele persoonlijke bezittingen, maar de politie vond ook verdachte bloedsporen in het voertuig. Later bleek het om dierlijk bloed te gaan.

Verward

Vijftien dagen later werd Agnès gevonden door een automobiliste nabij een bos in Chiny, een stad in de Belgische provincie Luxemburg, die haar uiteindelijk naar het politiebureau bracht. De 56-jarige vrouw droeg gescheurde kleren en was erg verward en uitgeput. Ze werd onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere verzorging. “Ze was niet enkel fysiek, maar ook psychisch uitgeput”, zegt Korpschef Jean-Yves Schul. “Ze heeft ongeveer twee weken in de Waalse bossen rondgezworven.”