Werknemer brengt McDonalds in verlegenheid met walgelijke foto’s

Print
Werknemer brengt McDonalds in verlegenheid met walgelijke foto’s

Foto: twitter

De fastfoodketen McDonalds is danig in de verlegenheid gebracht en dat nog wel door een 18-jarige jongeman. De Amerikaanse tiener Nick postte namelijk enkele walgelijke foto’s op Twitter die aantonen dat de properheid van het McDonalds-filiaal in de Amerikaanse staat Louisiana waar hij werkte, te wensen overlaat.

Na vijf maanden werken in de keuken van de McDonalds-vestiging in de zuidelijke staat Louisiana besliste Nick om het er voor bekeken te houden. De jongeman had inmiddels een andere job gevonden en durfde het dan ook aan om zijn huidige werkgever aardig te kijk te zetten op de sociale media.

Nick plaatste enkele foto’s op Twitter die aantonen dat het een smerig zootje is in de keuken van het restaurant. De foto’s die de meeste commotie uitlokten waarin die van de opvangbak van de ijsjesmachine die vol aangekoekte vuiligheid zat.

Andere foto’s die doen kokhalzen zijn die van de smerigheid op de vloer en onderkant van de bakmachines, die lijken aan te tonen dat er in het restaurant al in geen eeuwigheid is gekuist.

Nick wijst met een beschuldigende vinger naar het onderhoudspersoneel en de filiaalmanager. Die laatste kon er begrijpelijkerwijs niet echt mee lachen en zette de 18-jarige werknemer aan de deur. Dat deerde Nick allerminst, want de jongeman had intussen al een andere job gevonden.

McDonalds probeert intussen de opgelopen imagoschade in te dijken. De keten ontkent niet dat het beter kan qua properheid, maar stelt ook dat het voedsel nooit in contact kwam met de vuiligheid en dat de voedselveiligheid dus ook nooit in gevaar kwam. “We leggen ons toe op het runnen van geweldige restaurants die voeding van hoogstaande kwaliteit serveren in een schone omgeving”, aldus een woordvoerder van de Amerikaanse tak van de keten. “De gefotografeerde onderdelen komen niet in contact met voedsel en moeten regelmatig en op tijd worden schoongemaakt.”