Beauty

Een broske zoals de sterren: groeit je haar daarna dikker terug?

Print
Een broske zoals de sterren: groeit je haar daarna dikker terug?

Foto: PN

Actrices Kristen Stewart en Cara Delevingne hadden al een tijdje een gemillimeterde coupe en nu loopt ook Kate Hudson met een broske rond voor een nieuwe filmrol. Maar welk effect heeft deze trend in showbizzland eigenlijk op de kwaliteit van je haar? BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology legt het uit.

“Eerst en vooral: je haar wordt er niet dikker van, dat is een fabeltje. De structuur blijft gelijk”, zegt Jochen. “Dat komt omdat het haar uit de haarwortels groeit”, klinkt het. Afscheren kan wel een oplossing zijn om beschadigd haar in één keer helemaal weg te krijgen. “Haar dat kapot is door het bleken en dergelijke verdwijnt gewoon. De puntjes die daarna terug groeien zijn gezond en dus ook voller.”

Tondeuse als redmiddel

Jochen zou scheren niet standaard aanraden, maar in extreme gevallen kan het handig zijn. “Wanneer je kale plekken begint te krijgen, bijvoorbeeld, kan de tondeuse een redmiddel zijn’, zegt hij. De kapper voegt eraan toe dat zo’n scheerbeurt als het ware een nieuwe kans is voor je haardos, maar wel eentje die je goed moet benutten.

Een tweede kans

“Als je je lokken opnieuw op een slechte manier behandelt, heeft het niet veel zin. Dan krijg je na een tijd weer een kapot kapsel. De tweede keer doe je het beter wél goed”, klinkt het. De kapper, die geen fan is van de stijl en verwijst naar de ‘kale’ Britney Spears in 2007, vindt de coupe te mannelijk en militair en zou een kort kopje net iets langer laten.

Niet te missen