Limburgs toerisme scoort goed: “Al 180.000 toeristen in juli”

Print
Limburgs toerisme scoort goed: “Al 180.000 toeristen in juli”

Foto: Karel Hemerijckx

Hasselt -

Limburg scoort deze zomervakantie goed bij toeristen als “dichtbijbestemming”. Dat blijkt uit de jongste bevraging in de sector door de vzw Toerisme Limburg. In juli hebben naar schatting 180.000 toeristen “ingecheckt” in Limburg, goed voor meer dan 800.000 overnachtingen en ruim 65 miljoen euro omzet, zo meldt Toerisme Limburg donderdag.

Uit een bevraging bij alle Limburgse logies- en attractie-uitbaters blijkt dat de eerste helft van de zomervakantie een succes was. “De tendens van meer dichtbijvakanties laat zich duidelijk voelen in onze provincie”, zegt Igor Philtjens, gedeputeerde van Toerisme en voorzitter van Toerisme Limburg. “Ondanks de spotprijzen voor buitenlandse bestemmingen zoals Egypte, Turkije of Tunesië kiezen toeristen ook vaak voor een ‘veilige haven’ zoals Limburg.”

Bijna 80 procent van de bevraagde logiesuitbaters heeft tijdens de eerste helft van de zomervakantie evenveel of zelfs meer gasten ontvangen dan in juli vorig jaar. “En 2016 was - met een stijging in aantal overnachtingen van 1,9 procent volgens de cijfers van de federale overheidsdienst Economie - al een bijzonder goed jaar voor het toerisme in Limburg”, merkt Philtjens op.

Ook de meeste grote Limburgse attracties zijn tot nu toe uitermate tevreden, zo blijkt uit de resultaten van de bevraging. Het goede weer lokte vooral heel wat bezoekers naar water(sport)attracties, zoals Sport- en recreatiebad Dommelslag, De Paep van Meinecom III, Kajak Maasland en de Fluisterboten, die in juli volledig uitverkocht raakten.

Uit de steekproef blijkt eveneens dat vooral West- en Oost-Vlamingen bij een vakantie in eigen land opvallend vaak kiezen voor Limburg, maar ook de Limburgers zelf trekken eropuit in eigen provincie. Bij de buitenlandse gasten die in Limburg logeren, staan de Nederlandse en Duitse toeristen op kop.

Limburg kan ook een graantje meepikken van evenementen buiten de provinciegrenzen. Zo genereerde het optreden van André Rieu in Maastricht extra overnachtingen in Belgisch-Limburg. “Een bevestiging dat onze structurele samenwerking met Nederlands-Limburg rendeert”, aldus Philtjens. “Door de handen ineen te slaan, promoten we beide Limburgen als één grenzeloze regio, die we samen op de kaart zetten als ideale toeristische bestemming.”

(belga)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio