STVV-aanwinst Sergio Ayala speelde acht jaar bij Barcelona

Print
STVV-aanwinst Sergio Ayala speelde acht jaar bij Barcelona

Foto: STVV

Dinsdag legde STVV Sergio Ayala vast. De 24-jarige centrale verdediger komt over van Valencia B, een ploeg in de Spaanse tweede klasse.

Ayala wil binnenkort Kotysch en Teixeira het vuur aan de schenen leggen voor een plek centraal in de verdediging. “In principe kan ik ook als linksback fungeren. Maar liefst van al speel ik als linkse centrale verdediger”, aldus Ayala, die bij Valencia B aanvoerder was, maar bovenal fan is van het grote Barça. “Ik heb er acht jaar gevoetbald. Met kleppers als Rafinha. Ik heb er mijn goeie linkervoet ontwikkeld.”

STVV is een eerste buitenlands avontuur voor Ayala, die net als coach Marquez zijn thuis heeft in het centrum van Barcelona. “We wonen blijkbaar dicht bij mekaar”, zegt Ayala. Toch kende ik Marquez niet echt. We hebben wel dezelfde makelaar. Dat opende wellicht deuren voor mij in Sint-Truiden.”

Ayala verscheen gisteren niet op het trainingsveld. “Tijdens mijn laatste match voor Valencia blesseerde ik me aan de knie”, verduidelijkt de Spanjaard. “Ik voel nauwelijks nog pijn, toch wil de clubdokter van STVV geen risico’s nemen. Pas volgende week sluit ik aan.”