Gitarist stapt van podium om meisje te helpen dat door man wordt lastiggevallen

Print
Gitarist stapt van podium om meisje te helpen dat door man wordt lastiggevallen

Foto: *

Hij heeft het nog nooit gedaan in de 20 jaar dat hij al optreedt. En toch heeft een gitarist zijn concert in het midden van een lied stilgelegd omdat een meisje in het publiek lastiggevallen werd.

Brendan Ekstrom is de gitarist van de in thuisland Amerika redelijk succesvolle rockband Circa Survive. Vrijdagavond speelde hij met zijn groep een concert in Memphis. Dat leek niet anders dan de andere te worden, tot hij in het midden van een lied plots stopte met spelen. Het was voor de aanwezigen niet meteen duidelijk wat er aan de hand was, maar op Twitter heeft hij toegelicht wat er zich afgespeeld heeft.

“Bijna heel het lied lang heb ik gekeken naar een man die achter een meisje stond”, schrijft Ekstrom op Twitter. “Hij flirtte en probeerde haar te kussen. Het was moeilijk om te zien wat er precies aan de hand was. Eerst leek ze het niet erg te vinden, maar plots zag ik hoe ze hem probeerde weg te duwen. Ik heb een veiligheidsman gevraagd om te kijken wat er aan de hand was, maar hij zag niet waar ik precies naar wees.”

Dus besloot de gitarist het podium in het midden van het lied te verlaten. “Ik ben meteen naar die man gestapt, met de security achter mij aan.” Toen hij zich daarna weer omdraaide en het podium opstapte, waren ze verdwenen. “Ik weet niet of ze een koppel waren of niet, maar het was niet normaal wat er gebeurde. Flirten ziet er zo niet uit, hoor.”