Agent krijgt een klacht over spelende kinderen maar besluit doodleuk mee te spelen

Print
Agent krijgt een klacht over spelende kinderen maar besluit doodleuk mee te spelen

Foto: Facebook

Toen agent Patrick McDonald een oproep kreeg over geluidsoverlast door voetballende kinderen in een straat in de Amerikaanse stad Buffalo, ging hij zoals zijn ambt het voorschrijft ter plaatse poolshoogte nemen. In plaats van de spelende kinderen terecht te wijzen, besloot hij echter gewoon mee te spelen. Een beslissing die hem nu heel wat lof oplevert.

Wanneer hij uit de politiewagen stapt, hoor je hem zeggen: “Waar stellen we ons op?”. De video’s die van de avond gemaakt werden, werden naarstig gedeeld op Facebook. Nadat hij in een andere video een bal tegenhoudt, vraagt hij de spelende kinderen lachend: “Willen jullie dat ik een klacht neerleg, want jullie zijn net bestolen!” Daarna rijdt de man er weer vandoor, de kinderen aan hun spel overlatend.

Zelfs de burgemeester van Buffalo kreeg de beelden te zien had niets dan lof voor zijn agent. “Ik eer agent Patrick McDonald om een klacht om te keren naar een positieve ervaring voor de gemeenschap. Ik ben trots dat hij deel uitmaakt van het korps en bedank hem om het voorbeeld dat hij gesteld heeft, dat we echt de “Stad van Goede Buren” zijn.”

Aan tv-zender WGRZ-TV vertelde McDonald dat hij het niet voor de aandacht deed, maar dat hij een band wilde opbouwen met de mensen die hij elke dag beschermt. “Het helpt de drempel te verlagen, die “wij tegen hen” barrière. En tegelijkertijd toont het dat agenten meevoelen met het volk, dat we veel gedeelde interesses hebben, zoals voetballen.”