BASKETBAL

Limburg United trekt met Corey Dixon nog een extra Amerikaan aan

Print
Limburg United trekt met Corey Dixon nog een extra Amerikaan aan

Foto: LB

Hubo Limburg United heeft enigszins verrassend Cory Dixon (University of New Orleans) aangetrokken. De 27-jarige Amerikaan (2m01) is afkomstig uit Dallas. In zijn eerste profjaar speelde hij bij het Australische Albury WS, daarna twee seizoenen bij het Britse Plymouth Raiders (gemiddeld 18,9 punten, 7 rebounds en 3,5 assist per wedstrijd).

“Coach McCollum ontdekte hem tijdens zijn trip in de USA”, zegt sportief manager Odell Hodge. “We waren eigenlijk al rond met onze ploeg, maar deze buitenkans konden we niet laten liggen. Zeker omdat we vonden dat we op de small forward toch wat klein uitvielen.”

Dixon wordt net als de andere spelers - behalve Tate Unrah die half augustus trouwt - op zaterdag 6 augustus in Hasselt verwacht. Op 7 en 8 augustus staan de fysieke en medische testen op het programma om op 9 augustus om 10 uur te verzamelen in de Alverberg voor de eerste training.

Tot vermoedelijk eind oktober worden de spelers gehuisvest in het bungalowpark Molenheide. Daarna nemen ze hun intrek in het nieuwe spelershome, waar men momenteel volop bezig is met de renovatie van de appartementen.