Drie dagen viering voor 700 jaar Sacrament van Mirakel

Print

Hasselt-Centrum

Hasselt - Van 23 tot 25 juli werd in de kathedraal en basiliek van Hasselt de 700ste verjaardag van het Sacrament van Mirakel gevierd. De belangstelling voor deze viering was groot.

Het begon in de kathedraal met een goed bijgewoonde viering voorgegaan door bisschop Mgr. Hoogmartens, de bisschop van Portsmouth Mgr. Philip Egan en de bisschop van Fréjus-Toulon Mgr Dominique Rey. Daarna ging het naar het Radisson Blu hotel waar het symposium SACRA700 werd gehouden in een overvolle zaal. E.H. Jan Philippe werd door het Sacramentsbroederschap bedankt voor zijn grote inzet.

Na de avondvespers in de Kathedraal trok een processie naar de Basiliek, met deelname van onder andere de Konklijke Harmonie Hasselt, de St-Petrusdragersgilde uit Maastricht, Pro Petri Sede Limburg en Antwerpen en de orde van Malta. In een feestelijke Basiliek werd er 40 uur gebeden voor stad en bisdom. Op 25 juli vond dan de afsluiting van de viering plaats met de uitstelling van het Sacrament van Mirakel in de kathedraal. Het waren druk bijgewoonde en prachtige dagen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio