“Dit is gewoon geldklopperij”

 “Dit is gewoon geldklopperij”

Verhuizen in Hasselt wordt plots een pak duurder. Geen verhoging van het verhuistarief zelf, maar wel een flinke stijging van de vergoeding voor de inname van het openbaar domein, een beslissing van het stadsbestuur. “Waar we tot 17 juli 25 euro moesten betalen voor het plaatsen van een verhuislift en vrachtwagen op één adres, is dat nu 100 euro”, zeggen verhuizers Steven Vrancken en Oliver Louis. “Die vergoeding – een verhuisbelasting of noem het gewoon geldklopperij – rekenen we door aan onze klanten. We kunnen gewoon niet anders.”

“Deze verhoging is inderdaad recent doorgevoerd”, geeft schepen van Financiën Valerie Del Re (sp.a) aan. “Elk jaar evalueren we deze zaken en als er heel veel reactie komt, sturen we zeker bij.”

“Dit is gewoon geldklopperij” 0

Verhuizen in Hasselt wordt plots een pak duurder. Geen verhoging van het verhuistarief zelf, maar wel een flinke stijging van de vergoeding voor de inname van het openbaar domein, een beslissing van het stadsbestuur. “Waar we tot 17 juli 25 euro moesten betalen voor het plaatsen van een verhuislift en vrachtwagen op één adres, is dat nu 100 euro”, zeggen verhuizers Steven Vrancken en Oliver Louis. “Die vergoeding – een verhuisbelasting of noem het gewoon ...

Nieuwe Video's