Virga Jessefeesten: de boeren van het Dorp oefenen

Print

Hasselt-Centrum

Hasselt - Zo'n vijftig inwoners van het Dorp kwamen samen in de Ludovicuszaal bij de Minderbroeders om samen het lied van Hendrik en Katrien aan te leren.

“We zijn met de inwoners van het Dorp, oud en jong, samengekomen om ons lijflied in te oefenen. We moeten toch een beetje voorbereid zijn als we maandag 7 augustus na de eerste ommegang opstappen vanuit het Dorp naar het Stadhuis”, vertelt Robby Nolens, burgemeester van het Dorp. “Ook bij de erwtensoepbedeling aan de basiliek zullen we aanwezig zijn, onder het toeziend oog van de Langeman. Ieder zevende jaar is dat een van de hoogtepunten in het feestprogramma en het is een eeuwenoude traditie.”

Zangmeester Robrecht nam de aanwezigen op sleeptouw om het lied van het Dorp aan te leren. Afspraken werden gemaakt en de kielen van de boeren liggen al weken klaar. Boer Hendrik en Katrien en het wicht hadden hun beste kleren aan, want het is feest in het Dorp. Het werd een rumoerige bijeenkomst waarbij de burgemeester moeite had om de boeren in toom te houden. “Ondertussen zijn de werken aan het huisje van de eerste inwoners van Hasselt aan de Minderbroedersstraat goed opgeschoten. We zijn de vakmannen van Bokrijk zeer dankbaar omdat ze hun kennis en kunde ter beschikking stellen van ons rot”, aldus de burgmeester.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio