Koninklijke Harmonie Sint-Martinus Opgrimbie brengt zinderend concert op WMC

Print
Maasmechelen - Zaterdag 22 juli nam de Koninklijke Harmonie Sint-Martinus Opgrimbie deel aan het WMC in Kerkrade. Om 16 uur stonden ze op het podium in de hoogste divisie. Sint-Martinus haalde een totaalscore van 95,33 punten, en daar hoorde natuurlijk een stevig feestje bij achteraf.

Precies twintig jaar geleden, in 1997, nam Sint-Martinus Opgrimbie voor de eerste keer deel aan het WMC in Kerkrade. Ondertussen is het korps gegroeid door enkele kwalitatieve dirigenten en de verdere instroom van goede, jonge muzikanten. Niet alleen de kwaliteit nam daardoor toe, maar de honger en ambitie naar prachtige concerten werd groter. Met de aantrede van de nieuwe dirigent Dieter Boffé in juli 2016 werden die ambities op elkaar afgestemd en werd gebouwd aan een top-concours. 

Ook dit jaar nam het korps weer deel aan de wedstrijd. Ze zouden opwarmen en de zenuwen beheersen na het inspeelwerk 'Music for a Celebration' van Dirk Brossé. Dan kwam het plichtwerk 'The Unknown Journey' van de Britse componist Philip Sparke: een aartsmoeilijke, maar mooie compositie die perfect werd uitgevoerd. Het orgelpunt moest dan nog komen, het keuzewerk 'Variazioni Sinfoniche' van de Nederlands-Limburgse componist Hardy Mertens. Deze uitvoering met eigen solisten was een aangrijpend en zinderend stukje muziek. Het applaus bleef maar duren, en heel wat mensen stonden met de tranen in de ogen van emotie.

En dan volgde het verdict van de jury: voor het plichtwerk kreeg de harmonie 96,2 punten, voor het keuzewerk 94,5 punten. Een totaalscore van 95,33 punten. Met zo'n punten was de harmonie uiteraard tevreden. De bussen reden dan ook terug richting Opgrimbie voor een daverend feestje en een welverdiende vakantie.

Veelzeggend was de mail die ze ontvingen van de componist Hardy Mertens, wiens werk ze speelden tijdens het WMC. Die luidde als volgt: "Allerbeste Opgrimbianen. Wat hebben jullie gedaan? Ik word overspoeld met sms-berichten en e-mails van mensen die tijdens en na jullie optreden gehuild hebben. Jullie concert was blijkbaar zo fantastisch dat de emoties niet meer te houden waren. Er wordt nu al gesproken van een onvergetelijk optreden. Op mijn beurt kan ik huilen dat ik er niet bij was… Hartelijk dank voor alles, ik ben enorm trots op jullie. Dit is waar ik het voor doe. Een fantastisch feest gewenst tanti saluti, Hardy"


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio