Verdachte opgepakt voor moord op ex-lief en haar grootouders in Moere

Print

De politie heeft de man opgepakt die verdacht wordt van de moord op zijn ex-lief en haar grootouders in het West-Vlaamse Moere. Het meisje werd al een tijd gestalkt door de man, die woensdagavond rond 18.30 uur in de Delhaize in Oostende opgepakt werd.

De grootouders waren dinsdagavond om 21 uur in het huis in de Alfons Vanheestraat in Moere om op hun kleindochter te passen, terwijl de mama van het meisje op vakantie was. Volgens de buren werd het meisje al een tijdlang lastiggevallen - gestalkt zelfs - door haar ex-vriendje, de 25-jarige D.A.. Er werden al meerdere klachten ingediend, de politie moest al enkele keren ter plaatse komen.

De 25-jarige jongeman postte enkele dagen geleden een afscheidsfilmpje van 27 minuten op YouTube. Daarin zegt hij, in het Engels, dat het leven er voor hem op zit. “Ik heb het gevecht opgegeven, ik vecht al mijn hele leven”, zegt hij.

Hij richt zich ook naar zijn familie en vrienden en excuseert zich. En hij richt zich ook naar zijn ex-vriendin. “Ik hou van jou. Je zal altijd in mijn hart zitten. Sorry dat ik jou heb pijn gedaan. Het was de grootste fout in mijn leven. Ik heb de enige kans om een familie te starten, vergald. Ik zou de tijd willen terugdraaien. [...] Het enige wat ik wilde, was jou bij mij hebben. Ik weet dat je niet terugkomt. Het doet zoveel pijn. Ik zou liever nu dood gaan dan je volgende week te zien met iemand anders. Ik heb jou honderd keer proberen terug te krijgen, maar het kon niet zijn.”

De man was meteen na de moord gevlucht. De politie had de straat hermetisch afgesloten en zocht hem, maar dat leverde dinsdagavond niets op. D.A. kon uiteindelijk pas woensdagavond rond 18.30 uur opgepakt worden in de Delhaize in Oostende, meldt het parket. Meer informatie is er voorlopig niet.

Verdachte opgepakt voor moord op ex-lief en haar grootouders in Moere
de verdachte Foto: rr