Belg met 3,3 promille alcohol tegengehouden op Franse snelweg, met zoontje in de wagen

Print
Belg met 3,3 promille alcohol tegengehouden op Franse snelweg, met zoontje in de wagen

Foto: Google Street View

Een 35-jarige Belg is afgelopen zondag tegengehouden op een Franse snelweg. Een alcoholcontrole wees uit dat de man maar liefst 3,3 promille alcohol in het bloed had, dat terwijl zijn zoontje van negen jaar oud mee in de kampeerwagen zat.

Inzittenden van een wagen verwittigden de politie nadat een kampeerwagen de spiegel van hun auto had aangetikt op de autoweg A71, ter hoogte van Combronde in centraal-Frankrijk. De kampeerwagen leek ook gevaarlijke manoeuvres te doen.

De politie schakelde een interventieploeg in en de kampeerwagen werd gedwongen om te stoppen op de autosnelweg, ter hoogte van Veyre, een goede 20km verder. De bestuurder, een 35-jarige Belg, werd aan een alcoholtest onderwerpen en bleek maar liefst 3,3 promille alcohol in het bloed te hebben. Dat komt neer op het drinken van ongeveer 15 à 19 glazen alcohol en kan dus gemakkelijk als stomdronken gecatalogeerd worden.

De zwaar geïntoxiceerde Belg bleek ook een zoontje van negen jaar te vervoeren. Familieleden werden opgetrommeld om het tweetal te komen ophalen. De dertiger moet zich verantwoorden voor zijn dronken rijgedrag. Hij wacht vermoedelijk een stevige geldboete.