Uniek kinder-hondenkamp bij Buddie Coaching in Opgrimbie

Print
Uniek kinder-hondenkamp bij Buddie Coaching in Opgrimbie

Foto: Marcia Hendriks

Opgrimbie

Maasmechelen - Afgelopen maandag ging een eerste, uniek kinderhondenkamp van start bij Buddie Coaching in Opgrimbie. Zeven kinderen, met én zonder beperking, leerden drie halve dagen lang op een speelse manier hoe ze veilig kunnen omgaan en spelen met honden.

Tijdens het kamp werden de twee getrainde therapiehonden Senna en Lewis ingezet. Buddie Coaching wil met haar vzw enerzijds de absolute meerwaarde van therapiedieren promoten. Anderzijds wil ze mensen correct leren omgaan met honden, om zo - het toch wel hoge aantal - bijtincidenten te verminderen.

Naast een aantal leuke activiteiten had het kamp ook een maatschappelijk verantwoord doel, namelijk het samenbrengen van mensen ongeacht hun afkomst, religie, beperking of leeftijd. Op de laatste dag van het kamp brachten de kinderen dan ook, samen met de honden, een bezoekje aan de bewoners van dagopvang De Moerbei in Maasmechelen. De kinderen konden de bejaarden hun trucjes laten zien en leerden op hun beurt iets bij over de wereld van de senioren.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio