Beauty

Jaren was ze de perfecte fitgirl op Instagram, maar nu onthult ze haar geheim

Print
Jaren was ze de perfecte fitgirl op Instagram, maar nu onthult ze haar geheim

Foto: Instagram

De Britse fitblogster Lauren Neate heeft zeven jaar lang iets verborgen gehouden voor haar meer dan 25.000 volgers. Tot nu: met een eerlijke selfie onthult de 20-jarige vrouw dat ze geen lange, golvende lokken heeft. Ze lijdt aan alopecia en is volledig kaal.

De voorbije jaren zagen volgers Lauren als een sportieve jonge vrouw met lange, bruine en licht golvende lokken. Maar die volle haardos is niet wat hij lijkt, zo blijkt uit een post die de jonge vrouw deelde op 15 juli. Daarop toont ze dat ze alopecia heeft, een aandoening waarbij een persoon heel plots gedeeltelijk of volledig kaal wordt.

Zeven jaar geheim

“Het heeft me zeven jaar gekost om genoeg moed te verzamelen om dit te doen. Maar het is zo: ik heb geen haar. Ik ontdekte op mijn dertiende dat ik alopecia heb, sindsdien ga ik door het leven met extensions en pruiken”, schrijft de jongedame. “Voor sommige mensen komt dit nieuws als een verrassing, anderen weten het al. Maar ik deel dit geheim vooral voor mezelf, om me ervan te overtuigen dat het oké is om de aandoening te appreciëren en me niet voortdurend te verstoppen”, voegt ze eraan toe.
 


Niet triest

“Voor mij is dit allesbehalve een trieste post. Er valt een enorme druk van mijn schouders. Ik ben zo gelukkig dat ik de juiste mensen rond me heb. Dus aan mijn vrienden, familie en lief: bedankt om me graag te zien zoals ik ben”, staat er nog te lezen.” Het bericht van Lauren heeft intussen al meer dan 45.000 likes verzameld en er kwamen bijna 2.000 steunende reacties. De vrouw is overweldigd, zo schrijft ze in een reactie bij een nieuw kiekje mét pruik.
 


“Mijn bericht is al door meer dan een miljoen mensen gezien en dat is te gek. Ik wil al jullie reacties beantwoorden, maar het zijn er zoveel. Het is fantastisch om andere ervaringen met alopecia te horen”, schrijft ze. In een reactie aan de lifestylesite Allure verzekert Lauren dat er in de toekomst nog meer foto’s van haar kale hoofd zullen volgen. “Ik wil van mijn diepste geheim iets maken dat me kracht geeft”, klinkt het. De fitgirl zegt ook nog dat ze als 13-jarige graag een foto van iemand met de aandoening had gezien. Volgens haar zou het een bewijs geweest zijn dat haar niet het enige is wat mensen mooi maakt.
 

Niet te missen