Club geeft update over Mbappé

Tielemans eindelijk voorgesteld bij Monaco: “Carrasco had gelijk”

Print
Tielemans eindelijk voorgesteld bij Monaco: “Carrasco had gelijk”

Foto: rr

Youri Tielemans maakte begin juli de overstap van Anderlecht naar Monaco. De Franse kampioen legde 25 miljoen euro op tafel voor de jonge middenvelder en stelde hem woensdag eindelijk voor. “Yannick Carrasco had gelijk over Monaco”, aldus Tielemans.

De 20-jarige Rode Duivels verscheen samen met Soualio Meité (overgekomen van Zulte Waregem) en vicevoorzitter Vadim Vasilyev voor de camera’s en lenzen van de opgetrommelde pers. Vasilyev begon met te zeggen dat er geen vragen gesteld mochten worden over de transferheisa rond Kylian Mbappé, maar gaf wel iets meer uitleg daaromtrent.

“Er is met geen enkele club een overeenkomst”, liet Vasilyev optekenen. “Het klopt dat er teams geïnformeerd hebben naar Kylian, hij is dan ook één van de grootste Europese talenten”, vervolgde Vasilyev. “Maar we onderhandelen zelf momenteel met de speler om zijn contract te verlengen. Hij staat voor een belangrijke beslissing. Ik vind dat er te veel media-aandacht is rondom hem. Hij is nog maar 18 jaar. Maar ik moet zeggen dat hij er heel goed mee omgaat.”

Het doorgaans goed geïnformeerde Marca meldde maandag dat er een akkoord zou zijn gevonden tussen Real Madrid en AS Monaco over de transfer van Mbappé. De kostprijs zou om en bij de 180 miljoen euro liggen, 155 miljoen euro meer dus dan de transfer die Tielemans van Anderlecht naar Monaco bracht. De Rode Duivel voelt zich kiplekker in Frankrijk.

“Carrasco had gelijk”

Tielemans toonde zich erg tevreden over zijn integratie in de groep en hoopt met zijn speelstijl bij te dragen aan het succes van de Monegasken.

“AS Monaco toonde dat het me echt wilde”, stak Tielemans van wal. “Deze club was het meest concreet en gaf me het meeste vertrouwen. Ik apprecieer hun manier van werken. Nu ik hier ben, wil ik mij tonen. Ik hoop met mijn speelstijl te kunnen bijdragen aan Monegaskisch succes. Een sterke passing en een goed schot zijn mijn voornaamste kwaliteiten.”

Tielemans, ondertussen ook viervoudig Rode Duivel, liet zich eveneens positief uit over het sportieve beleid van de club. “Iedereen weet dat de club jonge spelers wil aantrekken en hen beter maken. Dat is een goeie zaak. Het is evenwel geen garantie om mee te draaien in de top van Europa. Ik weet dat ik hier kan evolueren. De Ligue 1 is een hoger niveau dan de Jupiler Pro League. Het is aan mijzelf om te bewijzen dat ik het niveau aankan.”

Voorlopig lijkt alles in de juiste richting te gaan voor de Brusselaar. “De technische staf en mijn nieuwe ploegmaats hebben me goed verwelkomd en waren zeer positief over mijn komst. Leonardo Jardim, de hoofdcoach, praat veel met me om me te helpen aan te passen aan het systeem. Hij weet waar hij naartoe wil en tesamen werken we heel hard om automatismen te kweken. En Yannick Carrasco had gelijk dat ik me hier wel zou amuseren.”

Monaco neemt het zaterdag in het Marokkaanse Tanger op tegen PSG, met als inzet de Trophée des Champions, de Franse Supercup. “Een belangrijke eerste test”, bekende Tielemans. “Het is een manier om ons seizoen goed te lanceren. We gaan er alles aan doen om meteen een goede prestatie af te leveren.”