Mode

De push-up is passé: dit is de nieuwe lingerietrend

Print
Van Kim Kardashian en haar halfzusje Kylie Jenner tot de dames van popgroep Little Mix: de dames zijn dol op kanten beha’s zonder beugel en laten het stuk lingerie zien onder een jasje of dragen het als top. Sexy, dat zeker, maar is het ideaal voor je boezem? Lingerieontwerpster Murielle Scherre van La Fille d'O legt het uit.

Beha’s die je boezem liften of optisch volumineuzer maken zijn out... de nieuwste trend in de wereld van de lingerie is het tegenovergestelde en focust op de natuurlijke vorm van je borsten. Kanten behaatjes zonder vulling en zonder beugel zijn het van het in showbizzland. Kim Kardashian ging eerder deze maand eten in een kanten niemendalletje, gecombineerd met een fluwelen legging. Kylie Jenner poseerde dinsdag voor een selfie met een geel exemplaar in haar badkamer. Actrice Cara Delevingne verscheen dan weer met een bijna volledig transparante beha met een blauwe blazer erover op de rode loper.

De push-up is passé: dit is de nieuwe lingerietrend
Beha zonder beugel ‘Springfield’ - La Fille d’O - 125 euro Foto: La Fille d’O

 

Maar zijn deze zeer soepele beha's wel goed voor je borsten? “Het goede nieuws is dat alles mag. Zolang jij je er maar comfortabel bij voelt”, zegt Murielle Scherre. “Wat je wel moet weten is dat veel sterren die deze trend uitproberen geen natuurlijke borsten hebben. Dan kan zo’n beha al eens beter tot zijn recht komen”, klinkt het. De ontwerpster helpt verder een misvatting uit de wereld. “Voor dames met een natuurlijke boezem die een beha zonder beugel dragen: een beugel heeft geen invloed op de steun. Die verkrijg je door de vorm van de beha zelf en de vorm van je borsten. Sommige vrouwen hebben een heel grote cupmaat en tegelijk stevige borsten, andere vrouwen hebben een kleine maat en voelen zich het best met een beha die aanvoelt als een harnas.” Murielle zegt dat ze met haar label La Fille d’O veel bralettes maakt. “Ik vind een beugel overroepen. Er is zoveel meer te doen met een beha eens je die in twijfel trekt.”

De push-up is passé: dit is de nieuwe lingerietrend
1. Love Stories - 44,95 euro /2. H&M - 14,99 euro / 3. Dim - 19,95 euro / 4. Intimissimi - 39,90 euro / 5. Eres - 260 euro / 6. La Perla - 85 euro

Tips als je kiest voor een bralette

Het is belangrijk dat de steun van onder komt. Je borsten moeten ergens comfortabel kunnen in liggen in plaats van ergens aan op te hangen. Liever twee appels gezellig in een mandje dan twee appels die in de lucht bengelen aan een steeltje, zeg maar. Dat houd je niet vol. Als de steun louter van de bandjes komt, krijg je algauw nek-, rug-, en schouderpijn. De steun moet zo goed zijn dat je bijna zonder bandjes kunt.” Met een wireless bralette zul je ook nooit een prikkende beugel voelen tussen je borsten of onder je oksel.

De ontwerpster geeft dames die binnenkort lingerie gaan kopen nog een gouden tip mee. “Zie je lingerie als fundament van je outfit. Als die niet goed zit, gaat het de mist in. Daar is niemand ooit beter van geworden. Zelfs sterren zoals Kim en Kylie niet.”

 

.

Niet te missen