Na de vele expliciete scènes: is dit de meest pakkende seksscène van Game of Thrones?

Print
Na de vele expliciete scènes: is dit de meest pakkende seksscène van Game of Thrones?

Foto: HBO

In het nieuwe seizoen van Game of Thrones, dat vorige week van start ging, gaat de strijd om de ijzeren troon verder. Maar de meest besproken scène van de tweede aflevering van seizoen 7 (zie onderaan dit artikel, red.), begin deze week verschenen op HBO, had eigenlijk maar weinig te maken met die strijd om de macht.

OPGELET. Dit artikel bevat spoilers!

Wel ging de cruciale scène over twee trouwe leden van de koninginwacht van Daenerys: Grey Worm en Missandei hebben eindelijk hun gevoelens voor elkaar toegegeven. Dat de twee iets voor elkaar voelden, was al lang duidelijk, maar geen van beide handelde ernaar. Dat is nu dus wel gebeurd (zie video onderaan, red.), in een ontwapenende scène.

Game of Thrones kreeg in het verleden vaak kritiek op de soms heel expliciete en soms nogal gewelddadige seksscènes. Maar dat was de scène tussen Grey Worm en Missandei allesbehalve. Grey Worm gaf in een openhartige speech eindelijk toe dat Missandei zijn zwakte was, dat hij gevoelens voor haar heeft . Missandei beantwoordde dat door hem te kussen en haar kleren uit te doen. Ze spoorde Grey Worm, die aarzelde omdat zijn penis er als slaafsoldaat werd afgesneden en hij zich daarvoor schaamt, aan om hetzelfde te doen.

De twee belandden uiteindelijk samen in bed. “Missandei verstaat zijn positie” zegt de actrice, Nathalie Emmanuel, die de rol van Missandei speelt aan de New York Times. “Het deert haar ook niet. Bij hen gaat het om menselijke intimiteit, meer dan fysieke.”

“Veel mensen zeggen dat er niets kan gebeuren tussen Grey Worm en Missandei”, zegt acteur Jacob Anderson, die de rol van Grey Worm vertolkt. “Maar hoe weinig verbeelding heb je dan? Het gaat altijd over hoe hij geen seks kan hebben. Nooit over hoe ze samen seks kunnen hebben. Maar er zijn zoveel dingen die ze wel kunnen doen”, zegt Anderson.

De scène wordt beschouwd als een van de meest pakkende en bevrijdende seksscène van de serie. En dat werd op sociale media door de fans op gejuich onthaald: