Lommelse verkrachter veroordeeld tot 4 jaar cel

Print
Lommelse verkrachter veroordeeld tot 4 jaar cel

Foto: Raymond Lemmens

Hasselt / Lommel -

De 31-jarige Wim K. uit Lommel is woensdag door de Hasseltse correctionele rechtbank voor de verkrachting van zijn ex veroordeeld tot 4 jaar cel en 10 jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. Het was de tweede keer dat zijn ex het slachtoffer werd van zijn seksuele agressie.

Wim K. was in januari 2017 voor de eerste verkrachting al tot 37 maanden cel veroordeeld. In november 2015 was het toen 28-jarige slachtoffer met trekbandjes om de enkels en polsen aan het bed vastgemaakt. De man kleefde ook tape over haar mond. Dat werd als verzwarende omstandigheid bewezen verklaard, omdat de vrouw niet weg kon uit de slaapkamer en ook geen hulp kon roepen.

Na dat eerste feit trok beklaagde in 2016 opnieuw naar zijn ex om haar lastig te vallen. Woensdag kreeg Wim K. daarvoor vier jaar cel. De rechtbank acht het ook nodig hem ter beschikking te stellen van de strafuitvoeringsrechtbank. Aan de burgerlijke partij werd 1 euro provisioneel toegewezen. Er werd een gerechtsdeskundige aangesteld om de schade exact te begroten. De debatten op burgerlijk gebied zullen in het najaar worden heropend.

Wim K. bleef woensdag in zijn cel en kwam niet naar zijn uitspraak luisteren.