Meisje (9) dat vermist was in Brussel teruggevonden: “Nooit in gevaar geweest”

Print
Meisje (9) dat vermist was in Brussel teruggevonden: “Nooit in gevaar geweest”

Foto: BELGA

Malika Diamatondo Khadijatou, het negenjarig meisje waarvan woensdagochtend de verdwijning werd bekendgemaakt, is “veilig en gezond” teruggevonden. Dat kondigde Child Focus woensdagavond om iets na 23 uur aan op Twitter. Volgens het Brusselse parket werd het meisje rond 22.00 uur teruggevonden in haar familiale kring en is ze nooit in gevaar geweest.

Malika werd sinds dinsdagavond vermist. Het meisje verliet toen rond 19 uur het opvangtehuis Prince Albert in Sint-Lambrechts-Woluwe, waar ze samen met haar broers en zussen geplaatst werd.

Ze zou er vertrokken zijn na een ruzie. Het Brusselse parket liet woensdagochtend een opsporingsbericht verspreiden en ‘s avonds, rond 22.00 uur, werd ze gezond en wel teruggevonden in haar familiale kring.

“Volgens de eerste elementen waarover we beschikken, is het meisje nooit in gevaar geweest”, zegt Brussels parketwoordvoerder Gilles Dejemeppe. “De omstandigheden van deze verdwijning worden momenteel onderzocht. Malika en haar ouders zullen in de loop van de dag worden verhoord. Het parket van Brussel wil alle partijen bedanken die hebben meegewerkt aan de zoektocht naar het kind, met inbegrip van de media en de politiediensten.”