Limburgers eindelijk onderweg naar huis na 30 uur vast te zitten in Spanje

Print
Limburgers eindelijk onderweg naar huis na 30 uur vast te zitten in Spanje

Danny en zijn gezelschap in het hotel Foto: Danny Heeren

De reizigers die sinds dinsdagochtend vast zaten in de luchthaven van Málaga nadat hun vliegtuig technische problemen had, zijn om 13.00 uur deze namiddag dan toch naar huis kunnen vertrekken. Limburger Danny Heeren en zijn vrouw vertrokken gisterenochtend om 5.00 uur ’s ochtends met het vliegtuig vanuit Portugal terug naar Brussel, maar moesten een noodlanding maken in Málaga nadat een pomp van het vliegtuig het begaf.

“Samen met mijn vrouw en een bevriend koppel vertrokken we na een weekje vakantie in Portugal om 5.00 uur ’s ochtends met de bus naar de luchthaven van Faro”, vertelt Limburger Danny Heeren. “Alles ging goed tot het vliegtuig plots in rondjes begon te cirkelen en er dertig minuten later omgeroepen werd dat we in Málaga zouden moeten landen. Er zou een pomp van het vliegtuig stuk gegaan zijn, wat het onveilig maakte om verder te vliegen.” Samen met honderden andere Belgen moesten Danny en zijn gezelschap op de luchthaven blijven wachten tot ze verder nieuws kregen. Uiteindelijk werd het al snel avond en na meerdere foutieve berichten over nieuwe vertrekuren werden de reizigers om 3.30 uur woensdagnacht naar hotel Tryp Guadalmar gebracht. Daar zaten ze deze ochtend nog steeds zonder verdere informatie over wanneer ze eindelijk naar huis zouden kunnen terugkeren.

Limburgers eindelijk onderweg naar huis na 30 uur vast te zitten in Spanje
Reizigers uit Portugal stonden urenlang vast op de luchthaven van Málaga Foto: Danny Heeren

Vast op luchthaven

Ook de dochter van Eric Vanmanshoven was een van de ongelukkige reizigers. “Mijn ex-vrouw en dochter van 7 jaar hebben de hele nacht vastgezeten op de luchthaven,” vertelt de Limburger. “Om 3.30 uur werden ze dan eindelijk met taxi’s naar een hotel gebracht, maar hier moesten ze wakker blijven omdat er elk moment contact met hen opgenomen kon worden. Dat is toch niet normaal?” Volgens Eric was er ook niemand aanwezig op de luchthaven om extra informatie te geven aan de reizigers. “TUI fly was niet te bereiken en zelfs de noodnummers in België werkten niet.”

Technisch probleem

TUI fly-woordvoerder Piet Demeyere gaf deze ochtend meer informatie over het voorval. “Tijdens de vlucht van Faro naar Zaventem merkten onze piloten een technisch probleem op aan het vliegtuig. Hierdoor hebben ze een noodlanding moeten maken in Málaga, maar jammer genoeg was het wisselstuk niet voorhanden. Hierdoor hebben de reizigers langer moeten wachten op een nieuwe vlucht, maar wij hebben iedereen van een hotelkamer en maaltijd voorzien. Wij hebben hen ook via sms op de hoogte gebracht dat het vliegtuig niet zou kunnen opstijgen op dinsdag 25 juli en dat we hen op woensdagochtend opnieuw zouden contacteren.”

Eindelijk naar huis

Na ongeveer 30 uur vast te hebben gezeten in Spanje, kunnen de vakantiegangers hun koers naar huis eindelijk voortzetten. TUI fly-woordvoerder Piet Demeyere bevestigde zonet dat het vliegtuig om 13.00 uur zonder problemen is opgestegen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio